Terug naar hoofdpagina
Koivijver Beplanting
Soorten koi's
Soorten koi's
Informatie over voeding
Diverse Koi ziekten
De KoikarperVijver
Diverse Foto's
Diverse links
Toevoegen aan uw Favorieten
Koikarper Linkpartners


Ziektes en Parasieten:
Als we het over Parasieten hebben dan schrikken de koi hobbiesten vaak terug of soms zelfs steekt men het kop in het zand,
de eerste tekenen van aanwezigheid van parasieten zijn vaak in een vroeg stadium te herkennen als we de Koi goed opserveren en verandering van gedrag kunnen waarnemen.
Daarbij kunnen we de Koi zien schuren langs de kant of zelfs de bodem, springen uit het water kan ook op parasieten duiden.

KohakuAls we de Koi zien schuren of een vreemd gedrag van eten waar nemen laat of neem dan een afstrijkje van de desbetreffende Koi en bekijk dit onder de microscoop zodat er vroegtijdig kan worden ingegrepen door middel van medicatie.
Parasieten kunnen in de vijver komen door vogels, nieuwe vissen en planten, levend voer en waterbewoners van andere vijvers uit de buurt of natuur.
De parasieten zullen bij de zwakste Koi beginnen en zullen zich heel snel vermedigvuldigen en dan ook de andere Koi's betreden.

Parasieten kunnen in de winter in een soort slaap bevinden en wakker Kieuwwormenworden (actief) als de temperatuur omhoog loopt dan kunnen we dus ook de meeste problemen verwachten.
De meeste parasieten leven van lichaamsweefsel en of vocht van de Koi, maar er zijn ook parasieten die de Koi alleen als vervoermiddel gebruiken.
Parasieten leggen hun eitjes in het water waarbij als ze uit komen op zoek gaan naar de Koi.


De vinnen en kieuwen kunnen onherstelbare schade lijden door parasieten, waarbij de bacterien deze schade nogeens kunnen vergroten zodat de Koi uiteindelijk dood gaat.
Parasieten kunnen worden onderverdeeld in drie groepen namelijk; Een cellige diertje Wormen Luizen (kreeftachtigen).Karperluis
Wees in ieder geval alert met medicatie daar deze gevaarlijk en of brandwonden kunnen veroorzaken bij u zelf of kinderen.
Tevens moet men op de verpakking de gebruiksaanwijzing zeer goed lezen omtrent de dosering waarbij de temperatuur en de zuurgraad (ph) van belang kunnen zijn van Koi.
Hopende dat u niet of nauwelijks van een van deze ziektes zult tegen komen in u vijver milieu, mocht u ze tegen komen neem dan de juiste actie en neem eventueel contact op met u Koi leverancier en neem medicatie van een erkende dierenarts.
 Update
© COPYRIGHT 2004-2011 Dierenplaza.nl - Koikarpers
Favorieten - Linkpartners - Contact

Op deze Koikarper Site staan een aantal plaatjes waar © COPYRIGHT op zit.
Deze mogen dan ook niet verveelvoudigd worden en/of openbaar gemaakt worden of op welke andere wijze dan ook zonder toestemming.