Terug naar hoofdpagina
Koivijver Beplanting
Soorten koi's
Soorten koi's
Informatie over voeding
Diverse Koi ziekten
De KoikarperVijver
Diverse Foto's
Diverse links
Toevoegen aan uw Favorieten
Koikarper Linkpartners


Deze vijver is ongeveer 250 breed en 4 meter lang en 150 cm diep opgebouwd uit kalkzandsteen met daarover rubberfolie, waarop drielagen zwartebetonklinkers gelijmd zijn zodat je een mooie overgang hebt die onder water zit .
Het filter is geplaatst onder de beekloop. De vijver is bevolkt met koikarpers, windes en zonnebaarsjes die in een school rond zwemmen, het nadeel van windes bij koikarpers is dat de koikarpers moeilijker tam te maken zijn. Na bezoek van een reiger heb ik allarm geplaatst bestaande uit nylondraad en een pocket-allarm (zie foto).
Ik ben met twee zonnebaarjes begonnen en nu zijn het er inmiddels een stuk of twaalf.








Zonnebaars:
De Zonnebaars is ook een speciale vijvervis, hij is prachtig van kleur.
ZonnebaarsHet mannetje heeft rode wangetjes en is groengrijs gevlekt.
Zet altijd maar 1 zonnebaars in uw vijver omdat deze vis zich snel en in grote hoeveelheden kan voortplanten.
De zonnebaars is een uitkomst tegen de bekende geelgrande watertor die op zijn menu staat. De geelgerande watertor eet op zijn beurt vis.


De Zonnebaars komt uit de noordelijke streken van Amerika.
Mits de vijver diep genoeg is, kunnen ze zonder problemen overwinteren.
Zonnebaarsjes worden gemiddeld 12 tot 14 cm. groot.
De naam "baarsje" geeft al aan dat het roofvisjes zijn.
Onder gunstige omstandigheden planten ze zich gemakkelijk voort.
Zonnebaars De ouders verzorgen het voedsel en bewaken de jongen in de eerste levensfase.
Na verloop van tijd vergrijpen ze zich echter ook aan hun eigen jongen.
Zonnebaarsen bewijzen goede diensten in de vijver omdat ze de roofzuchtige larven eten, ook houden ze de visstand in toom.



Pocketalarm:
PocketallarmHier een voorbeeld van de montage van het pocketallarm, in een kunsstofhuis die gemaakt is van een deel van een regenpijp. Deze is vast gezet op een metalen staander. Rondom de vijver staan meer staanders om het nylon draad er omheen te geleiden met als eindpunt het pocketallarm.




Beekloop

Onder deze beekloop zit het filtersysteem mooi weggewerkt uit het zicht. Aan de achterkant van de beekloop zit de ingang doormiddel van een deurtje.



Goudwinde:
De Goudwinde is voor het type siervijver met plantengroei veruit de meest ideale soort. Het is een scholenvis, die minimaal met 5 exemplaren wordt gehouden. In tegenstelling tot bijvoorbeeld de goudvis, is de winde veel meer een oppervlaktevis, en daarom in de vijver goed zichtbaar. De zuurstofbehoefte is groter dan bij goudvissen en goudkarpers. Als de vijver diep genoeg is komen ze probleemloos de winter door. Ze zijn niet bijzonder gevoelig voor parasieten, en een gemiddelde waterhardheid van 8 tot 12 DH is uitstekend. goudwindes zijn alleseters en een gevarieerde voeding komt de kleur en levendigheid zeer ten goede. De goudwinde woelt niet in de bodem en laat zelfs de zachtste waterplanten met rust. In grote natuurlijke vijvers kunnen ze na vele jaren wel tot 70 cm. uitgroeien. In de doorsnee tuinvijver zal de afmeting beperkt blijven tot hooguit 40 cm.



Met deze van de bovenkant genomen foto's kun je goed zien dat dit een niet allerdaagse vorm voor een vijver is.








Je ziet dat de vijver mooi aansluit op de border die wat lager ligt als de vijver zelf.













© COPYRIGHT Dierenplaza.nl - Koikarpers

Op deze Koikarper Site staan een aantal plaatjes waar © COPYRIGHT op zit.
Deze mogen dan ook niet verveelvoudigd worden en/of openbaar gemaakt worden of op welke andere wijze dan ook zonder toestemming.